Zupa grzybowa

Zupa grzybowa - Barbara Bednarek - Mazur z Klubu Seniora Pawonków

Składniki:

200 g mrożonych podgrzybków 100 g włoszczyzny 1 łyżka klarowanego masła 1 cebula przyprawy: sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Lekko rozmrożone grzyby podsmażamy. Na maśle podsmażamy drobno pokrojoną cebulę na złoty kolor. Osobno gotujemy włoszczyznę . Do gotowego wywaru dodajemy grzyby i cebulę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z potłuczonymi ziemniakami i słodką śmietaną. Grzyby można drobno pokroić, czego ja nie robię ze względu na smak.

Eko Porada:

Staram się przewidywać jadłospisy na dłuższy okres, brać pod uwagę ilość osób do posiłku i być elastyczna w wykorzystywaniu nieskonsumowanych potraw. Wpłynie to na przemyślane zakupy i niemarnowanie produktów.

Wideo

Czytaj również

Newsletter - Zapisz się