Sałatka jarzynowa

Sałatka jarzynowa - Regina Tkocz

Składniki:

6 dużych kartofli 3 marchewki 1 korzeń pietruszki 1 korzeń selera 4 ogórki kiszone 4 jajka 1/2 cebuli 1/2 jabłka 1 puszka groszku zielonego 1/2 puszki kukurydzy 3-4 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Kartofle umyć i gotować w mundurkach. Obrać i pokroić. Marchewki, pietruszkę, seler obrać i ugotować w drugim naczyniu do miękkości. Następnie ostudzić, pokroić w kostkę i włożyć do miski. Jajka ugotować na twardo, pokroić i dodać do miski. Ogórki, cebulę i jabłko obrać, pokroić w kostkę i włożyć do miski. Wsypać groszek i kukurydzę. Doprawić solą i pieprzem oraz wszystko wymieszać z majonezem oraz musztardą.

Eko Porada:

W moim domu sałatkę robi się z jarzyn ugotowanych w rosole. Dzięki temu nie marnuję jarzyn.

Wideo

Czytaj również

Newsletter - Zapisz się