Wędliny w tym kiełbasa wieprzowa (wędzona), które oferuje Gospodarstwo Rolne Beaty Pawełka są produkowane własnoręcznie, wg. starych polskich przepisów z mięsa wytwarzanego we własnym gospodarstwie. Rasa trzody chlewnej z której pozyskiwane jest mięso to Wielka Biała Polska – wpisana w 2018 na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Głównym atutem tej rasy jest szybkie tempo wzrostu, cienka słonina i dobra jakość mięsa. Świnie są karmione plonami zebranymi z własnych pół: mieszanką śrutową z jęczmienia, pszenżyta i pszenicy, dietę zwierząt urozmaicają także gotowane ziemniaki. Nie ma tu mowy o fabryce, gdzie kładzie się nacisk wyłącznie na przyrosty wagi zwierzęcia przez stosowanie sterydów lub innych substancji chemicznych – chów jest prawie ekologiczny. Zarówno mięso, jak i wędliny pochodzą z gospodarstwa położonego w Gwoździanach. Kiełbasa wędzona wytwarzana jest praktycznie w całości z mięsa z minimalną zawartością tłuszczu, przyprawy to gorczyca biała, czosnek, sól, pieprz, saletra potasowa – żadnych ulepszaczy smaku. Kiełbasa wędzona jest przez około 2 godziny na dymie z drewna olchowego w wędzarni znajdującej się w gospodarstwie. Produkt oferowany jest w ramach Rolniczego Handlu Detalicznego w gospodarstwie w sezonie jesień, zima, wiosna, co 2-3 tygodnie, dla wszystkich chętnych na lokalne smakołyki wieprzowe.